Iskolánk kiemelkedő helyen az országos rangsorban

2022.02.19. 0 comments Categories Hírek

Büszkén írhatunk róla, hogy újabb komoly visszajelzést kapott iskolánk, hogy nem csak kiemelkedő sportolási lehetőség, nem csak modern technológiával felszerelt és minőségi sportpályákkal ellátott intézmény vagyunk, hanem az oktatásunk is kiemelkedő színvonalú, nem csak a környéken, hanem országos szinten is!

Az Eduline.hu jelentetett meg egy cikket weboldalán, mely az Oktatási Hivatal kiemelkedő teljesítményű iskolák listájáról szól.

"Az Oktatási Hivatal évről évre listát készít a kiemelkedő teljesítményű iskolákról. Ezekben a listákban nem az számít, hogy hol milyenek az érdemjegyek, hány diák nyer tanulmányi versenyt, hanem az, hogy mekkora az iskolákban folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása." - írja az eduline.hu

Az Oktatási Hivatal listája a nyolcadikosok kompetencia felmérése alapján készült. A listára azok az iskolák kerülték, mint írják amelyek "a nyolcadikosok kompetenciamérésének eredménye alapján matematikából az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit. "

A lista mellett zárójelben egy szám található, amely azt mutatja meg, hogy 2014 és 2019 között az adott intézmény hány alkalommal került a leghatékonyabban fejlesztő iskolák közé.

A Tápiószőlős - Újszilvás Református Általános Iskola második alkalommal került fel erre a listára. Így bekerült azon 98 intézmény közé, akik legalább két alkalommal kerültek a legjobban fejlesztő iskolák közé.

Ezen a 98 intézményt felvonultató listán a környékből kizárólag iskolánk került fel. A legközelebbi ilyen intézmény Kecskeméten és Monoron található.

Érdemes tehát az április eleji beiratkozás során intézményünket választani, ha azt szeretné szülőként, hogy gyermeke kiemelt minőségű oktatásban részesüljön. Ha ráadásul sportosztályunkba szeretne jelentkezni, akkor ott március 10-e a határidő!

Sportiskola jelentkezés: https://www.tapiorefisk.hu/jelentkezes/

Az Eduline.hu teljes cikke: https://eduline.hu/kozoktatas/20220217_altalanos_iskolak_fejlesztes_lista