Miért a mi iskolánk?

2022.02.15. 0 comments Categories Hírek

Miért a mi sulink?

Egy leendő elsős anyukája, vagy apukájaként döntést hozni, hogy hova írassa be gyermekét általános iskolába az egy nehéz feladat. Nagyon sok mindent kell figyelembe venni.

  • Először is a legfontosabb az oktatás minősége, színvonala.
  • Mivel a gyermek ideje jelentős részét az iskolában tölti, ezért az sem mellékes, hogy milyen körülmények között kell ezt megtennie nap, mint nap.
  • De az iskolai élet nem csak az oktatásról szó Milyen egyéb fejlődési lehetőségek vannak az iskolában? Milyen plusz élményekkel gazdagodhat a gyermek?
  • És mi a helyzet a mozgással, sportolással? Talán nem minden szülő tartja fontosnak a sportolást, de minden bizonnyal azért, mert a versenysporttal kötik ö Nálunk az egészségtudatos, sportos életmód kialakítása a fő cél. A rendszeres mozgás, sportolás serkenti az agy működését, javítja a memóriát, így a tanulásban is jelentős jótékony hatása van.

 

Mi az, amit a mi iskolánk kínál?

Iskolánkat 2012-ben alapította a Tápiószele–Tápiószőlős–Újszilvás és Farmosi Református Egyházközség Presbitériuma. A református köznevelési intézmény több évszázados történelmi hagyományokra épülő keresztyén értékrendet közvetít. A gyermekek erkölcsi nevelése mellett kiemelt figyelmet szentelünk a hazaszeretet érzésének elmélyítésére és a nemzeti hagyományok ápolására. A református iskolarendszer sajátossága a modern tudományok iránti elkötelezettség, mely helyi tantervünkben is prioritást nyer. A tehetségek gondozása és a rászorultakkal való megkülönböztetett törődés egyaránt jellemzője intézményünknek.

A Református Egyházközösség által nyújtott lehetőségeknek köszönhetően kiemelkedő feltételeket tudunk biztosítani az oktatásban, mind a létesítmények, mind az oktatók tekintetében. A tudást igyekszünk gyakorlatis példákon keresztül, a digitális technológiák segítségével, modern tantermekben átadni.

 

Mindkét tagintézményünk komoly informatikai teremmel, jól felszerelt szaktantermekkel, környezettudatos megoldásokkal van felszerelve.

Igyekszünk diákjainkat tanulmányi kirándulásokra vinni, új sportágakat megismertetni velük, változatos rendezvényekkel színesíteni a hétköznapokat. Ami kiemelten fontos nálunk, hogy minden diákunk tanuljon meg úszni! Ez az Újszilvási Sport- és Tanuszoda nyújtotta lehetőségekkel biztosítva van.

Mindkét tagintézményünkben (Tápiószőlősön és Újszilváson egyaránt) 1-1 sportosztályt indítunk az első évfolyamon, s a gyermekek tanóráit a sportfoglalkozásokhoz igazítjuk. Mindkét településen kiváló sportlétesítmények, sportpályák és széles eszközválaszték szolgálja a diákok megfelelő oktatását a sport területén is. Célunk, hogy minél több sportágat megismerjenek és kipróbáljanak a diákok. Az egészséges életmódra terelésük fontos küldetésünk, melynek kulcseleme a rendszeres sportolás.

Diáksport egyesületünkön keresztül biztosítjuk az egyesületi szintű sportolást és versenyeztetést is a diákok számára.

 

Tetszik, amit kínálunk, de nem tudja, hogy jutna el a gyermeke Újszilvásra, vagy Tápiószőlősre, ha nem itt laknak?

Ezt is megoldjuk! Saját buszaink napi rendszerességgel szállítják a környező településekről iskolánkba, majd onnan haza a bejárós diákokat. És mindennek összesen csak jelképes díja van.

 

Jelentkezzenek hozzánk, ha gyermeküknek kiváló oktatást szeretnének, olyan minőségi környezetben, ahol rendszeresen sportolhat, mozoghat!


Fontos információ
leendő elsősöknek! Jelentkezési határidő 2022. március 10.

Szeretne még több információt iskolánkról, s szívesen belelátna a mindennapokba?

Nézzen szét Web –és Facebook oldalunkon, vagy YouTube csatornánkon.

 

www.tapiorefisk.hu

https://www.facebook.com/tapiorefisk.sportiskola/

https://www.youtube.com/channel/UCCbmd2hocSv1PNH-HEE0RyA