“Küzdj meg a bajnokkal!”

2022.11.30. 0 comments

“Küzdj meg a bajnokkal!” Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes volt a vendégünk.

Üzemlátogatáson a Rugócenterben

2022.10.26. 0 comments

Október 20-án az újszilvási hetedikesek is üzemlátogatáson jártak a Rugócenter Kft-nél. A tulajdonosok, Graj Sándorné, Graj Judit és Graj Andrea, nagy szeretettel fogadtak bennünket. Diákjaink egy igazán remek és informatív bemutató foglalkozáson megismerhették a családi vállalkozás múltját, valamint a termékek széles választékát. Graj Judit, aki valamikor pedagógusként dolgozott, még egy feladatlapot is készített számukra, hogy megmutathassák, mennyire figyeltek a prezentáció alatt. De nem csak a legügyesebbek, mindenki kapott egy kis ajándékot!
Ezt követte az üzem bejárása, ahol megismerkedhettünk a munkafolyamatokkal, gépekkel, a különféle anyagokkal és a fémmegmunkálás szakmájával.

Köszönjük a szíves vendéglátást és a fantasztikus bemutatót!

 

 

Szövegértési verseny

2022.10.10. 0 comments

Tápiószőlősi tagintézményünk 3-4. osztályos tanulóival részt vettünk a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolában megrendezésre kerülő Benedek Elek Kistérségi Szövegértési Versenyen. A következő tanulók mérettették meg magukat:

3.a osztály: Koklács Róbert, Nagy Liliána Málna

3.b osztály: Dömők Flóra, Gyikó Benedek, Gyurinka Emma, Illyés Patrik, Perjési Szabina

4. osztály: Dömötör Dalma, Kemecsei Nándor, Ruszkai Dóra, Sánta Jázmin, Visnyei Bence

Helyezést értek el:

I.hely: Dömők Flóra

III. hely: Dömötör Dalma

III. hely: Nagy Liliána Málna

VII. hely: Koklács Róbert

Perjési Szabina

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítőiknek!

 

 

Széchenyi megemlékezés Újszilváson

2022.09.21. 0 comments

Az újszilvási tagintézmény régebben Széchenyi István nevét viselte. Az épület előkertjében látható is a „legnagyobb magyarról” készült szobor. Ezért iskolánk minden évben megemlékezik egykori névadójáról a születésnapján, szeptember 21-én. Idén a 7. osztályosok arról meséltek nekünk, hogy milyen sportember volt Széchenyi István, milyen sportokban jeleskedett.

A rövid műsor végén minden osztály elhelyezte az emlékezés virágait a szobor talapzatánál.

Nagy sportágválasztó

2022.09.21. 0 comments

2022. szeptember 16-án, pénteken újszilvási felsős tanulóinkkal ismét részt vettünk az őszi Nagy Sportágválasztón a budapesti Merkapt Sportközpontban. A gyerekek rengeteg sportot kipróbálhattak, és a borongós, hűvös idő ellenére is tartalmas napot zártunk.

Várjuk jelentkezésed!

2022.09.09. 0 comments

Iskolánk az idei tanévtől a művészetoktatás és a drámajáték fejlesztését tűzte ki egyik céljául...

7+1 ok, amiért jó nálunk tanulni

2022.02.23. 0 comments

Amikor a szülők iskolaválasztás előtt állnak leendő elsős gyermekükkel, sok szempontot kell figyelembe venniük. A közös gondolkodás, a családi megbeszélés során felsorakoznak az érvek és az ellenérvek, s papírlapon vezetik, hogy mik szólnak az adott iskola mellett, esetleg ellene.

Mi ezzel a rövid bejegyzésünkkel szeretnénk segíteni a gondolkodásban. Hoztunk 7+1 érvet, ami miatt szerintünk jó a mi intézményeinkben tanulni!

1. Minőségi oktatás

Hogy ez nem egy légből kapott sablon szöveg, azt az Oktatási Hivatal 2022. februári közleménye is bizonyította, mely szerint intézményünk - a térségben egyedüliként - szerepel a kiemelkedő teljesítményű iskolák listáján!

Részletek erről másik bejegyzésünkben: https://www.tapiorefisk.hu/iskolank-kiemelkedo-helyen-az-orszagos-rangsorban/

2. Kiváló létesítmények

A fenntartó református egyházközségnek és a helyi önkormányzatoknak köszönhetően kiemelkedő infrastrukturális lehetőségeket tudunk biztosítani a tanulóink számára. Iskoláink épületeinek kialakítása környezetbarát, részben energiatakarékos, részben megújuló energia felhasználásával működő gépészeti megoldásokat alkalmaz.

Folyamatosan karbantartott épületek és osztálytermek várják naponta a diákokat. Megfelelő méretű tornatermek és udvari sportlétesítmények, rekortán borítású sportpályák biztosítják a gyerekek számára a minőségi mozgáslehetőséget.

3. Saját busz flotta

Nem Tápiószőlősről, vagy Újszilvásról járna iskolánkba a gyermeke? Semmi gond, megoldjuk saját buszainkkal a gyermekek iskolába, majd onnan a haza szállítását. Mindezt egy jelképes összeg fejében.

4. Sportosztályok

Sok szülő és gyermek számára fontos a sportolás, a rendszeres testmozgás, az egészséges életmód. Sportosztályaink tanrendje a sportfoglalkozásokhoz igazodik, így a gyermekek a nap során a megfelelő arányokban tudnak sportolni és tanulni.

5. Nálunk minden gyerek megtanul úszni!

Az Újszilvási Tan- és Sportuszoda megnyitása lehetővé tette számunka, hogy minden diákunkat megtaníthatjuk úszni! Nem kell hangsúlyoznunk ennek fontosságát!

6. Egyházi iskola vagyunk

Gyermeke egyházi oktatásban is részesül, ahol nem csak ismeretre, de lelki ismeretre is nevelik az ifjúságot. Fontos, hogy felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül járhat intézményeinkbe a gyermeke.

7. Kirándulások, külön programok

Igyekszünk színesíteni a gyermekek hétköznapjait az iskolákban szervezett programokkal, eseményekkel, illetve kirándulásokkal, mint amilyen többek között a síoktatás, kerékpáros túra, vagy a görkori parkban tett látogatásunk volt.

Ezekről röviden itt lehet olvasni: https://www.tapiorefisk.hu/esemenyek/

+1 “A kaja is finom!”

Ezt már Matalin Tamás 5. évfolyamos tanulónk mondta, amikor arról kérdeztük, hogy miért szeret iskolánkba járni. 🙂

A teljes videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=jnNGbuKuUz8

Reméljük, hogy a fenti pontok segítenek ennek a fontos döntésnek a meghozatalában. Tudjuk, hogy milyen nehéz feladat ez, hiszen a szülők legféltettebb kincséről van szó.

Amennyiben szeretné, hogy gyermeke a mi tanulónk legyen és élvezhesse a fenti előnyök mindegyikét, akkor jelentkezzen hozzánk 2022. március 10-ig a lenti linkre kattintva!

https://www.tapiorefisk.hu/jelentkezes/

Iskolánk kiemelkedő helyen az országos rangsorban

Büszkén írhatunk róla, hogy újabb komoly visszajelzést kapott iskolánk, hogy nem csak kiemelkedő sportolási lehetőség, nem csak modern technológiával felszerelt és minőségi sportpályákkal ellátott intézmény vagyunk, hanem az oktatásunk is kiemelkedő színvonalú, nem csak a környéken, hanem országos szinten is!

Az Eduline.hu jelentetett meg egy cikket weboldalán, mely az Oktatási Hivatal kiemelkedő teljesítményű iskolák listájáról szól.

"Az Oktatási Hivatal évről évre listát készít a kiemelkedő teljesítményű iskolákról. Ezekben a listákban nem az számít, hogy hol milyenek az érdemjegyek, hány diák nyer tanulmányi versenyt, hanem az, hogy mekkora az iskolákban folyó pedagógiai munka fejlesztő hatása." - írja az eduline.hu

Az Oktatási Hivatal listája a nyolcadikosok kompetencia felmérése alapján készült. A listára azok az iskolák kerülték, mint írják amelyek "a nyolcadikosok kompetenciamérésének eredménye alapján matematikából az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit. "

A lista mellett zárójelben egy szám található, amely azt mutatja meg, hogy 2014 és 2019 között az adott intézmény hány alkalommal került a leghatékonyabban fejlesztő iskolák közé.

A Tápiószőlős - Újszilvás Református Általános Iskola második alkalommal került fel erre a listára. Így bekerült azon 98 intézmény közé, akik legalább két alkalommal kerültek a legjobban fejlesztő iskolák közé.

Ezen a 98 intézményt felvonultató listán a környékből kizárólag iskolánk került fel. A legközelebbi ilyen intézmény Kecskeméten és Monoron található.

Érdemes tehát az április eleji beiratkozás során intézményünket választani, ha azt szeretné szülőként, hogy gyermeke kiemelt minőségű oktatásban részesüljön. Ha ráadásul sportosztályunkba szeretne jelentkezni, akkor ott március 10-e a határidő!

Sportiskola jelentkezés: https://www.tapiorefisk.hu/jelentkezes/

Az Eduline.hu teljes cikke: https://eduline.hu/kozoktatas/20220217_altalanos_iskolak_fejlesztes_lista

Miért a mi iskolánk?

2022.02.15. 0 comments

Miért a mi sulink?

Egy leendő elsős anyukája, vagy apukájaként döntést hozni, hogy hova írassa be gyermekét általános iskolába az egy nehéz feladat. Nagyon sok mindent kell figyelembe venni.

  • Először is a legfontosabb az oktatás minősége, színvonala.
  • Mivel a gyermek ideje jelentős részét az iskolában tölti, ezért az sem mellékes, hogy milyen körülmények között kell ezt megtennie nap, mint nap.
  • De az iskolai élet nem csak az oktatásról szó Milyen egyéb fejlődési lehetőségek vannak az iskolában? Milyen plusz élményekkel gazdagodhat a gyermek?
  • És mi a helyzet a mozgással, sportolással? Talán nem minden szülő tartja fontosnak a sportolást, de minden bizonnyal azért, mert a versenysporttal kötik ö Nálunk az egészségtudatos, sportos életmód kialakítása a fő cél. A rendszeres mozgás, sportolás serkenti az agy működését, javítja a memóriát, így a tanulásban is jelentős jótékony hatása van.

 

Mi az, amit a mi iskolánk kínál?

Iskolánkat 2012-ben alapította a Tápiószele–Tápiószőlős–Újszilvás és Farmosi Református Egyházközség Presbitériuma. A református köznevelési intézmény több évszázados történelmi hagyományokra épülő keresztyén értékrendet közvetít. A gyermekek erkölcsi nevelése mellett kiemelt figyelmet szentelünk a hazaszeretet érzésének elmélyítésére és a nemzeti hagyományok ápolására. A református iskolarendszer sajátossága a modern tudományok iránti elkötelezettség, mely helyi tantervünkben is prioritást nyer. A tehetségek gondozása és a rászorultakkal való megkülönböztetett törődés egyaránt jellemzője intézményünknek.

A Református Egyházközösség által nyújtott lehetőségeknek köszönhetően kiemelkedő feltételeket tudunk biztosítani az oktatásban, mind a létesítmények, mind az oktatók tekintetében. A tudást igyekszünk gyakorlatis példákon keresztül, a digitális technológiák segítségével, modern tantermekben átadni.

 

Mindkét tagintézményünk komoly informatikai teremmel, jól felszerelt szaktantermekkel, környezettudatos megoldásokkal van felszerelve.

Igyekszünk diákjainkat tanulmányi kirándulásokra vinni, új sportágakat megismertetni velük, változatos rendezvényekkel színesíteni a hétköznapokat. Ami kiemelten fontos nálunk, hogy minden diákunk tanuljon meg úszni! Ez az Újszilvási Sport- és Tanuszoda nyújtotta lehetőségekkel biztosítva van.

Mindkét tagintézményünkben (Tápiószőlősön és Újszilváson egyaránt) 1-1 sportosztályt indítunk az első évfolyamon, s a gyermekek tanóráit a sportfoglalkozásokhoz igazítjuk. Mindkét településen kiváló sportlétesítmények, sportpályák és széles eszközválaszték szolgálja a diákok megfelelő oktatását a sport területén is. Célunk, hogy minél több sportágat megismerjenek és kipróbáljanak a diákok. Az egészséges életmódra terelésük fontos küldetésünk, melynek kulcseleme a rendszeres sportolás.

Diáksport egyesületünkön keresztül biztosítjuk az egyesületi szintű sportolást és versenyeztetést is a diákok számára.

 

Tetszik, amit kínálunk, de nem tudja, hogy jutna el a gyermeke Újszilvásra, vagy Tápiószőlősre, ha nem itt laknak?

Ezt is megoldjuk! Saját buszaink napi rendszerességgel szállítják a környező településekről iskolánkba, majd onnan haza a bejárós diákokat. És mindennek összesen csak jelképes díja van.

 

Jelentkezzenek hozzánk, ha gyermeküknek kiváló oktatást szeretnének, olyan minőségi környezetben, ahol rendszeresen sportolhat, mozoghat!


Fontos információ
leendő elsősöknek! Jelentkezési határidő 2022. március 10.

Szeretne még több információt iskolánkról, s szívesen belelátna a mindennapokba?

Nézzen szét Web –és Facebook oldalunkon, vagy YouTube csatornánkon.

 

www.tapiorefisk.hu

https://www.facebook.com/tapiorefisk.sportiskola/

https://www.youtube.com/channel/UCCbmd2hocSv1PNH-HEE0RyA

;

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.


A weboldal használatához az alábbi technikailag szükséges sütiket használjuk
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Összes tiltása
Összes engedélyezése
Megszakítás